Kanserle En Etkili Mücadele: Tomoterapi - Kanser Hastanesi - Medical Park

Kanserle En Etkili Mücadele: Tomoterapi

Kanser tedavisinde en etkili ve en gelişmiş yöntem olan TomoTerapi, İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde kanserli hastalara şifa oluyor. Radyoterapi tedavisinde çok sayıdaki tümöre, gerekli dozu, istenilen oranda verme olanağı sağlarken, organları maksimum seviyede koruyarak, sağlıklı dokuların zarar görmesini engelleyen TomoTerapi cihazı İstanbul’da sadece iki merkezde bulunuyor.

Günümüzün en gelişmiş Radyoterapi cihazlarından biri olan TomoTerapi’nin kanser tedavisinde en etkili yöntem olduğunu belirten İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Berrin Pehlivan, TomoTerapi cihazıyla, farklı bölgelerdeki, farklı tür ve boyuttaki tümörlere, aynı anda değişik dozlarda noktasal ışın tedavisi uygulanabildiğini dile getiriyor. Her hasta için değişik bir planlama yapma prensibi ile çalışan TomoTerapi’de, tümörlerin yerleri saptandıktan sonra; değişik açılardan, farklı dozlarda ışın verilerek, tümörlere karşı en etkin tedavi uygulanıyor ve sağlıklı organların yüksek radyasyon almasının önüne geçiliyor.

TomoTerapi cihazının İstanbul’da sadece iki merkezde olduğunubelirtenİstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Berrin Pehlivan, bu cihazın en önemli avantajlarının başında, hedefe yönelik tedavi imkanı olduğunu vurguluyor. Çok yönlü noktasal ışınlar sayesinde tümörlerin etrafındaki sağlıklı dokuların zarar görmesinin önlendiği ve bu sayede klasik radyoterapi cihazlarına oranla yan etkilerin çok daha az olduğunu vurgulayanDoç.Dr. Berrin Pehlivan, birden çok bölgeye aynı anda ışınlama imkanıylazamanla yarışılan tedavi süreçlerinde, büyük kolaylıklar sağladığının altını çiziyor.

Kanser tedavisi ve araştırmaları alanında, dünyanın en iyi kanser tedavisi merkezlerinden olanrak kabul edilenHeidelberg Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Departmanında TomoTerapi gözlemleri yapan ve bu süreçte alanında uluslararası tecrübeye sahip dünyaca ünlüDr. Florian Sterzing ile TomoTerapi ve TomoTerapi’de tüm vücut ışınlamaları (TBI) ve “Stereotaktik Beden Radyocerrahisi (SBRT)” konusundaki tecrübelerini paylaşan Doç.Dr. Berrin Pehlivan, İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nin ve başkanı olduğu Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nün kanser tedavisinde önemli bir merkez olmasını hedeflerken, teknolojinin ve bilimin sunduğu tüm yeniliklerin insan hayatına katkı sunması için çalışıyor.